6.9 C
Bratislava
utorok, 19 marca, 2024
Reklama

2021 HONDA CIVIC

Odporúčame

  • Honda rozširuje rad Civic Type R o dva nové modely: Civic Type R Limited Edition a Civic Type R Sport Line
  • Limited Edition je doteraz najrýdzejším modelom Type R
  • Model Sport Line Type R je kombináciou vynikajúceho výkonu so striedmejším dizajnom a zvýšeným komfortom
  • Všetky modely Civic Type R pre rok 2020 dostávajú modernejší štýl a vylepšené vlastnosti
  • Modely Type R si zachovávajú dedičstvo vysokovýkonných hatchbackov Honda
  • Nová inteligentná aplikácia Honda LogR umožňuje vodičovi vyžiadať si zaznamenané údaje o výkonnosti vozidla

Honda rozširuje pôsobivosť radu Civic Type R zavedením dvoch nových variantov, Limited Edition a Sport Line. Každý model ponúka iný štýl a ponuku výkonov ako štandardný Type R GT, čím sa ešte viac rozširuje pôsobivosť oceňovaného hatchbacku spoločnosti Honda.

Nová limitovaná edícia je doteraz najextrémnejšou verziou modelu Civic Type R. Je navrhnutá tak, aby poskytovala vynikajúci výkon na ceste, s novými ľahkými komponentmi a odľahčeným interiérom, čo prispieva k zníženiu hmotnosti o 47 kg, ako aj zvýšenú dynamiku jazdy a vynikajúci štýl. V Európe bude z tohto špičkového variantu k dispozícii iba 100 kusov.

Druhým novým prírastkom do radu Type R je variant Sport Line navrhnutý tak, aby oslovil zákazníkov, ktorí chcú u svojich výkonných hatchbackov menej nápadný vzhľad, ale napriek tomu si želajú vynikajúci výkon, ktorý je ochrannou známkou modelov Type R. Sport Line má 19-palcové zliatinové kolesá, čierny interiér a namiesto štandardného vysoko umiestneného krídla má nízky zadný spojler.

Každý variant v rozšírenom rade Type R si zachováva dedičstvo vysoko výkonných hatchbackov Honda, ktorá kombinuje čistotu dynamiky podvozku s pohonom predných kolies s agresívnym dizajnom a jemne vyladenou aerodynamikou.

Všetky modely rozšíreného radu Honda Civic Type R pre rok 2020 vrátane štandardného Typu R GT získali mnoho štýlových a dynamických vylepšení. Nižšie umiestnené hmlové svetlá majú nový symetrický dizajn s hladkými povrchmi a štíhlymi štýlovými stieračmi. Súčasne spoločné zoskupenia LED svetlometov a denných svetiel dopĺňajú čistejší vizuálny efekt, ktorý sa prejavuje v celom rade Honda Civic.

V modeli Civic Type R pre rok 2020 bolo vylepšené aj odpruženie, čím získal lepšiu ovládateľnosť a ostrejší pocit z riadenia. Kvôli zlepšeným brzdným vlastnostiam je nový Civic Type R vybavený modernizovaným brzdovým systémom s dvojdielnymi prednými plávajúcimi brzdovými kotúčmi a novými brzdovými doštičkami.

Ďalšími výhodami modelu 2020 je pridanie aktívneho ovládania zvuku (ASC) s možnosťou individuálneho nastavenia pre režimy jazdy Sport, +R a Comfort. Jeho cieľom je vylepšiť zvuk motora počas agresívnej jazdy v režimoch Sport a +R a v režime Comfort počas zrýchlenia.

Nový záznamník údajov o výkone, známy ako Honda LogR, kombinuje zabudovaný počítač a senzory Type R s aplikáciou pre smartfón, ktorá vodičom pomáha monitorovať a zaznamenávať rôzne výkonnostné parametre. Vďaka algoritmu pre plynulú jazdu im tiež pomáha zlepšovať jazdné zručnosti. Tento systém je exkluzívny pre modely Type R GT a Sport Line 2020.

Zdroj: Honda

Reklama